Blog

Blog

11 Martie – Ziua Mondiala a Instalatiilor Sanitare

Etichete: , , , Evenimente 0 comentarii
featured image

 

In fiecare an pe 11 martie se sarbatoreste Ziua Mondiala a Instalatiilor Sanitare. Evenimentul celebreaza rolul important pe care instalatiile il joaca in sanatatea si bunastarea unei societati. Mesajele tintesc spre cresterea gradului de constientizare a lipsei severe de apa din intreaga lume si subliniaza rolul important pe care industria sanitara il joaca in succesul si dezvoltarea civilizatiilor moderne.

copii africa ziua internationala a instalatiilor sanitare

Mai putin de 1% din totalul apei din lume este accesibila pentru consumul uman, iar 1,1 miliarde de oameni raman fara apa potabila. Milioane de oameni din tarile in curs de dezvoltare mor in fiecare an din cauza lipsei de apa potabila. Acest lucru este greu de imaginat intr-o societate moderna cum e America, unde un locuitor consuma aproximativ intre 80 si 100 de litri pe zi, comparativ cu Africa, unde o familie consuma in medie aproximativ 15 litri pe zi.copii america apa

Dezvoltarea unui sistem de instalatii sanitare pentru o natiune influenteaza in mod direct statutul economic, stabilitatea politica si educatia persoanelor. Sistemele sanitare nu ofera doar apa potabila populatiei, ci includ si instalatiile de canalizare, ceea ce inseamna ca deseurile nocive sunt conduse si tratate astfel incat sa nu polueze sursele de apa potabila. Contaminarea apei potabile cu deseuri este principala cauza a bolilor si a deceselor in tarile lumii a treia.

Ziua mondiala a instalatiilor sanitare nu are doar rolul de a informa despre lipsa de apa din intreaga lume, ci si de a constientiza si de a mobiliza oamenii sa ia masuri, sa se caute instalatori care sa rezolve aceste probleme.

Toti oamenii au nevoie si merita apa potabila si sisteme de canalizare!

Articole similare

  • Care este rolul unui dedurizator apa?
  • Tevi de cupru sau polipropilena - care e cea mai buna alegere?
  • eco instalatii sanitare carpat instal cluj
  • cum sa gasesti un instalator bun cluj Carpat Instal

Adauga comentariu