Etichete

Cele mai comune 5 probleme ale instalatiilor electrice

Anual, in Romania au loc mii de incendii, iar cauza principala o reprezinta instalatiile electrice defecte sau improvizate. Evitarea unor probleme ale instalatiilor electrice este simpla daca acordati atentie aspectelor minore, daca efectuati revizii periodice si daca solicitati ajutorul unor electricieni autorizati.

Printre problemele electrice cel mai frecvent intalnite se numara: pierderile intermitente de putere, caderile de tensiune, cablurile redundante si circuitele supraincarcate.

1) Pierderile intermitente de putere sunt probleme cauzate de cablurile electrice slabe. Pentru a verifica acest tip de problema, trebuie sa inspectati cablul electric de la unitate si pana la priza. Trebuie avut in vedere orice semn care atesta uzura acestuia. In cazul in care cablajul este uzat la punctul de conectare atunci pur si simplu trebuie indepartata portiunea defecta.

2) Caderile de tensiune sunt probleme ale instalatiilor electrice cauzate de scaderea brusca a puterii venite de la furnizorul de energie electrica. Nu exista nici o modalitate de a corecta aceaste probleme ale instalatiilor electrice la nivelul consumatorului. Cel mai bun mod de a gestiona acest tip de probleme electrice este achizitionarea unei surse de curent neintreruptibila (UPS) pentru distributia energiei electrice, la care sa se conecteze echipamentul electronic. Aceasta unitate are incorporat un circuit prin care orice fluctuatii de tensiune sunt corectate cu ajutorul unui acumulator intern.

probleme ale instalatiillor electrice

3) Cablurile redundante sunt o problema electrica foarte frecventa, ce are loc in casele in care proprietarul anterior si-a construit singur instalatia electrica. Nu toate firele sunt folosite, si in multe cazuri, exista fire conectate la retea ce nu sunt izolate in mod corespunzator. In acest caz trebuie inspectate toate cablurile electrice pentru a va asigura ca nu sunt conexiuni slabe si ca nu veti avea parte de surprize neplacute mai tarziu.

4) Circuitele supraincarcate pot aparea atunci cand se adauga prize care folosesc cabluri electrice existente ca si sursa. Aceasta metoda creeaza probleme acolo unde mai multe aparate sunt alimentate electric in acelasi timp. Cererea depaseste capacitatea de furnizare si provoaca scurtcircuite. In acest caz trebuie sa apelati la un electrician care va determina consumul de electricitate pe fiecare circuit si va corecta instalatia astfel incat sarcina fiecarui circuit sa fie echilibrata.

Primul semn al unor probleme electrice este nevoia frecventa de restartare a sigurantei si/sau iluminatul intermitent. In cazul in care computerul se blocheaza din cauza supratensiunii electrice si exista si probleme legate de folosirea mai multor aparate in aceeasi camera, acestea sunt semne suplimentare ca exista o problema de cablare. Ca urmare, trebuie sa va acordati timp pentru a investiga probleme ale instalatiilor electrice si pentru a le remedia. Daca nu va descurcati singuri, atunci cea mai buna solutie este sa apelati la serviciile unor electricieni autorizati.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked*

© 2022 Carpat Instal. Toate drepturile rezervate.

Cere oferta pentru proiectul tau