Bransamente electrice – ce sunt ?

Bransamentul electric reprezinta instalatia care realizeaza legatura intre reteaua de distributie de joasa tensiune a furnizorului si cea a consumatorului. Bransamentul poate fi subteran sau aerian, dupa cum reteaua de distributie este in cablu sau aeriana.

 

Bransamente electrice aeriene

Bransamentele electrice aeriene asigura legatura cu conductoarele aeriene de la linia electrica aeriana de distributie a intreprinderii furnizoare de energie si pana la firida de bransament a abonatului. In functie de pozitia consumatorului fata de reteaua aeriana de joasa tensiune, se deosebesc doua tipuri de bransamente electrice:

  1. Bransamente electrice fara traversare, cand reţeaua electrica si consumatorii se afla pe aceeasi parte a drumului.
  2. Bransamente electrice cu traversare, cand reteaua electrica se afla pe partea opusa a drumului fata de consumator.

 

Bransamente electrice subterane

Bransamentele electrice subterane asigura legatura in cablu de la reteaua electrica de distributie la nisa de bransament a abonatului. Bransamentele electrice subterane se pot racorda direct din cablul principal de alimentare, cu ajutorul unor mansoane de derivatie, drintr-o nisa principala sau dintr-o retea aeriana pentru alimentarea unor consumatori la care nu se pot realiza bransamente electrice aeriene.

 

In Cluj, echipa Carpat Instal executa orice tip de bransamente electrice, inclusiv de alimentare cu energie electrica pentru organizari de santier, legaturi provizorii, ocazionale sau separari fata de o instalatie existenta.