Subtraversari carosabil pentru retele electrice

Subtraversarea se realizeaza atunci cand sapaturile normale pentru montarea cablurilor nu sunt posibile.

Tehnologia de subtraversare se bazeaza pe avansarea in teren a tubulaturii (conducte si tevi de apa, cabluri electrice, fibra optica, cabluri telefonice etc.) sau a tevilor de protectie ale acestora, actionate de un echipament de percutie atasat la capatul acestora. Dispozitivul de percutie este un dispozitiv pneumatic robust, de mare fiabilitate, echipamentul este dotat cu accesorii modulare care permit adaptarea la tubulaturi cu diferite diametre.

Asamblarea si manipularea echipamentului de lucru pentru subtraversari carosabil pentru retele electrice se face cu operatiuni simple, toate dispozitivele fiind concepute ergonomic. Procedeul se utilizeaza pentru pozarea conductelor, pe sub terasamente feroviare, platforma liniilor din statii si triaje C.F.R, drumuri nationale si judetene, incinte, canale de irigatie, poduri si podete.

 

Avantaje subtraversari carosabil pentru retele electrice

    • Nu disloca terenul si nu se produc tasari;
    • Nu creeaza goluri sau prabusiri in timpul lucrului sau dupa executie;
    • Gabaritul instalatiei este relativ mic fata de utilajele care se folosesc la ora actuala in tehnologiile clasice;
    • Introducerea in sol a tubulaturii cu aceasta tehnologie conduce la scurtarea timpilor de lucru (executie), inchiderile de linie si restrictiile de circulatie, iar pentru montarea echipamentului si executiei este necesara ocuparea unui teren redus, pe durata scurta;
    • Rapiditata executiei fata de metodele clasice.

 

Vezi si: