Etichete

Alegerea tevilor potrivite pentru instalatiile sanitare

Alegerea tevilor potrivite

Alegerea tevilor potrivite are un rol important in buna functionare a sistemului de instalatii sanitare. Acesta cuprinde toate instalatiile prezente intr-o gospodarie, precum instalatia de alimentare cu apa calda sau rece, dar si instalatiile termice. Citeste in continuare si afla ce tip de tevi sa alegi pentru instalatiile sanitare din locuinta ta!

Desi la prima vedere alegerea tevilor pentru instalatiile sanitare poate sa para floare la ureche, trebuie sa stii ca lucrurile nu stau chiar asa. Sunt multe criterii pe care trebuie sa le ai in considerare, nu toate tevile fiind potrivite pentru toate tipurile de instalatii.

In alegerea tevilor este bine sa te consulti atat cu arhitectul care face planul locuintei, cat si cu un constructor sau o echipa profesionista de instalatori. Acestia iti vor spune care sunt solutiile optime pentru locuinta ta si te vor ajuta sa alegi tevile potrivite tinand cont de mai multe aspecte.

 

Aspecte de care sa tii cont in alegerea tevilor potrivite pentru instalatiile sanitare:

 

 1. Materialul din care sunt fabricate

 

Materialul din care sunt fabricate tevile este foarte important deoarece influenteaza in mod direct aspectele mentionate in punctele urmatoare. Asadar, este nevoie sa te informezi cu atentie inainte de a opta pentru tevi dintr-un material sau altul.

Fiecare material are avantaje si dezavantaje. Dintre cele prezente pe piata, amintim:

  • Tevile din plastic

Acestea sunt cele mai avantajoase in ceea ce priveste pretul, care este unul accesibil. De asemenea, sunt usor de montat. Dar durata lor de viata nu este la fel de indelungata precum cea a tevilor realizate din alte materiale.

  • Tevile multistrat

Aceste tevi au un strat interior din plastic, un strat mijlociu realizat din metal si un strat exterior realizat dintr-un plastic rezistent, al carui rol este de protectie. Tevile multistrat reprezinta o solutie moderna si sunt o alegere buna pentru sistemul de instalatii sanitare, deoarece au pierderi mici de energie.

  • Tevile din cupru

Tevile din cupru sunt folosite pentru instalatii sanitare de foarte mult timp. Avantajele pe care le prezint tin de durata indelungata de viata, imbinarea usoara si de faptul ca previn depunerile de sedimente. Totusi, pretul lor de achizitie este ridicat, deci necesita o investitie mai mare la inceput.

 

2.Durata de viata

 

Durata de viata a tevilor influenteaza in mod direct buna functionarea a intregului sistem de instalatii sanitare. Daca una dintre tevi se strica sau se deterioreaza, este suficient pentru a crea probleme la nivelul intregii instalatii.

Alege tevi din materiale de buna calitate, cu o durata de viata indelungata, potrivite sistemului de instalatii sanitare din locuinta ta. Chiar daca initial poate ai impresia ca investitia este prea mare, te asiguram ca nu se ridica la costurile unor reparatii care trebuie repetate frecvent, din cauza calitatii indoielnice a tevilor.

 

3. Randament

 

Randamentul pe care il ofera tevile este si el important. Spre exemplu, daca alegi tevi pentru circuitul apei calde care inregistreaza un transfer termic insemnat cu mediul exterior, vei sta minute in sir la dus asteptand sa se incalzeasca apa.

In plus, atat factura la caldura cat si cea la apa vor creste exponential daca randamentul tevilor nu este in parametri optimi. Tevile care prezinta un bun randament sunt cele multistrat sau cele realizate din cupru.

 

4. Aspect

 

Stim ca poate sa para superficial, dar pana la urma si aspectul tevilor conteaza. In planul unei locuinte, indiferent de cat de mult ti-ai dori ca tevile sa fie ascunse, exista anumite tevi care nu pot fi acoperite si, prin urmare, vor ramane la vedere.

Asadar, este important ca acestea sa aiba un aspect placut si sa fie usor de integrat in decorul locuintei tale, fara a sari prea mult in evidenta. In ceea ce priveste aspectul, tevile din cupru sunt alegerea optima. Sunt subtiri, se imbina usor intre ele, sunt usoare si arata bine per total.

 

  5. Pret

 

Nu in cele din urma, trebuie sa tii cont si de pret cand vine vorba de alegerea tevilor potrivite pentru instalatiile sanitare. Ia in considerare caracteristicile fiecarui tip de tevi si alege-le pe cele care se potrivesc cel mai bine pentru nevoile locuintei tale, dar nu uita sa iti stabilesti un buget de la inceput. Apoi, incearca sa te incadrezi in acesta.

Vei observa ca nu intotdeauna cea mai scumpa varianta este si cea mai buna. Un mester profesionist te poate indruma in alegerea tevilor potrivite, tinand cont de bugetul pe care il ai la dispozitie.

Asadar, alegerea tevilor potrivite pentru sistemul de instalatii sanitare este un prim pas important pe care trebuie sa il faci daca tocmai te-ai mutat intr-o noua locuinta. Speram ca sfaturile noastre ti-au fost de ajutor!

Ai nevoie de o echipa de instalatori profesionisti care sa iti realizeze sistemul de instalatii sanitare? Contacteaza-ne acum!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked*

© 2022 Carpat Instal. Toate drepturile rezervate.

Cere oferta pentru proiectul tau