Etichete

Instalatii aer comprimat – Surse eficiente de energie auxiliara

Surse de energie - Instalatii aer comprimat

 

Instalatii aer comprimat | Ce reprezinta aceasta tehnologie?

Tehnologia aerului comprimat este o modalitate de a stoca energia generata la un moment dat pentru a o folosi intr-un alt moment. Aerul comprimat stocat astfel este o sursa de energie auxiliara pentru deservirea diverselor activitati care implica consum de energie in domeniul industrial, procese de productie si servicii.

Aerul comprimat este un gaz sau o combinatie de gaze care au fost supuse unei presiuni mai mari decat cea a aerului din mediul obisnuit. In Europa, 10% din consumul electric industrial se foloseste pentru a produce aer comprimat, iar specialisti din acest domeniu ne asigura ca este o sursa de energie curata, ieftina si regenerabila.

Instalatii aer comprimat | Unde se foloseste aceasta tehnologie?

In industrie, tehnologia de instalatii aer comprimat este atat de des folosita, incat este vazut ca a 4-a utilitate, dupa electricitate, gaze naturale si apa. Aplicatiile acestei tehnologii sunt numeroase si diverse, in aproape orice ramura industriala, de la pick-hammere, pompe de aer, pusti cu aer comprimat, puncte de service auto, solutii de franare sau propulsie autovechicule, la instalatii de incalzire, ventilatie si aer conditionat.

Un avantaj de luat in calcul daca doresti folosirea de instalatii aer comprimat este reducerea cheltuielilor energetice. In functie de factorul de incarcare al statiei de aer comprimat, cheltuielile pot fi reduse cu pana la 30%.

Instalatii aer comprimat - Surse de energie

Instalatii aer comprimat | Apeleaza la expertii nostri

Cand ne gandim la instalatii aer comprimat, acestea trebuie sa fie eficiente, sa fie produsul unei bune planificari care sa asigure minimul de presiune pierduta in sistemul de distributie si sa asigure inlaturarea agentilor de contaminare: apa, ulei, praf, rugina si alte materiale straine. Daca acesti factori nu sunt bine analizati si planificati, costurile vor creste si eficienta va scadea.

Avand o multitudine de aplicatii, aceste instalatii aer comprimat trebuie sa comprime aerul la o presiune specifica si sa il livreze in cantitatea si calitatea potrivita.

Carpat Instal efectueaza lucrari de instalatii aer comprimat destinate liniilor industriale de productie, micilor ateliere, precum si service-urilor auto. Specialistii nostri tin cont de cele 4 aspecte cheie atunci cand vine vorba de calitatea si cantitatea energetica furnizate de instalatiile de aer comprimat, respectiv urmatoarele:

  • Umiditatea – aerul contine apa in cantitati diferite in functie de temperatura aerului vehiculat
  • Condensul – acesta trebuie controlat si eliminat
  • Uscarea – joaca un rol important in buna functionare a echipamentelor
  • Filtrarea – oprirea particulelor si a picaturilor de apa

Tinand cont de aceste aspecte, specialistii nostri furnizeaza servicii de instalatii aer comprimat care au ca si referinta eficacitatea si reducerea costurilor energiei folosite. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked*

© 2022 Carpat Instal. Toate drepturile rezervate.

Cere oferta pentru proiectul tau