Blog

Blog

Trusa instalatorului amator

Etichete: , , , , , , Instalatii apa canal, Instalatii sanitare 0 comentarii
featured image

Defectiunile la instalatia sanitara din casa noastra nu trebuie sa ne sperie, atata vreme cat trusa instalatorului amator ne e la indemana. 

Nu trebuie sa fim specialisti in instalatii sanitare, insa este util sa stim cateva lucruri de baza pe care sa le aplicam macar pana ajunge expertul sa rezolve problema.De asemenea nu este necesar sa ne cumparam o multime de instrumente si scule pe care nici nu stim cum sa le folosim, ci ne sunt de ajuns doar cateva de baza. Mai jos va vom prezenta cateva instrumente necesare pentru trusa instalatorului amator, care sa nu va lipseasca din gospodarie daca vreti sa preveniti eventuale situatii de urgenta.

 

1. Clestele pentru instalatori

Clestelete pentru instalatori pe care il mai cunoastem si dupa denumirea de cleste papagal este unul dintre cele mai frecvent utilizate instrumente de instalatori la reparatia conductelor de apa sau gaz. Dintii cu care este prevazut ii confera putere si precizie la fixarea conductei. Cel mai bine acesti clesti functioneaza in pereche, unul pentru fixarea conductei, celalalt pentru desurubarea sau insurubarea capacelor. Clestele papagal va mai ajuta sa desfaceti si alte montaje intepenite sau sa inlocuiti multe chei fixe.

cleste instalator

Clestele papagal – foarte util pentru conductele de apa sau de gaz

 

2. Cheia pentru bazin

Cheia pentru bazin care de obicei este reglabila si telescopica, permite accesul facil la instalatiile sanitare aflate in zone mai greu accesibile. Astfel, puteti folosi acest instrument pentru a strange piulitele si suruburile de sub chiuvete sau cazi.

Cheie pentru bazin instalatii sanitare

Un ajutor pretios pentru spatiile greu accesibile


3. Cheia pentru tevi

Aceasta cheie este special conceputa pentru a ajuta la strangerea tevilor de fier cu filet – chiar daca pune multa presiune asupra conductei, nu ii schimba forma. Fara acest instrument, riscati sa deteriorati conductele si sa creati o problema si mai mare in loc sa o rezolvati, iar costurile vor fi si mai mari pentru ca veti avea nevoie cu siguranta de un specialist care sa vina si sa faca reparatii in urma.

cheia pentru tevi

Cheia pentru tevi

 

4. Cheia reglabila cu capat deschis

Un alt instrument pe care il folosesc instalatorii si care este disponbil in orice magazin de scule este cheia reglabila cu capat deschis. Ea poate avea capat unic sau dublu si se gaseste si in varianta fixa. Acest instrument poate fi uneori tot ceea ce aveti nevoie atunci cand exista o scurgere deoarece problema ar putea fi cauzata doar de o piulita sau de un surub slabit. Poate fi folosita de asemenea pentru alte operatiuni gen strangerea sau scoaterea capului de dus astfel incat stratul de crom sa nu fie zgariat in timpul instalarii sau curatarii. Deoarece suruburile de prindere pot avea diverse dimensiuni, este bine sa aveti la indemana cateva marimi diferite de chei cu capat deschis.

cheia reglabila cu cap deschis

Un instrument multifunctional, foarte util la orice reparatie.

Adauga comentariu