Blog

Blog

Carpat Instal sustine tabara “Folclorul intre traditie si actualitate”

Evenimente 0 comentarii
featured image

Folclor si voie buna! Despre asta va fi vorba in tabara “Folclorul intre traditie si actualitate”.

Carpat Instal sustine o initiativa mai rar intalnita. Alaturi de oameni frumosi care simt nevoia sa se intoarca pentru cateva zile la autenticitatea folclorului, noi stim cat de pretioase sunt traditiile romanesti si cat de important este sa le pastram in inima noastra.

Traditia este un bun pretios al tuturor romanilor. Tineri, adulti, oameni in varsta, cu totii ar trebui sa invatam despre frumusetea unei Romanii care inca isi pastreaza cu mandrie valorile, istoria, realizarile si artistii care au format generatii, pastrand esenta culturii romanesti: folclorul.

 

Am auzit din diverse parti ce inseamna traditia, dar adevarul este ca aceasta nu trebuie doar definita, ci trebuie traita!

Dincolo de imaginea din mintea noastra, traditia prinde viata in mainile oamenilor care stiu sa aprecieze mostenirea dansurilor, porturilor populare, arta romaneasca a pictatului de icoane, cantul de fluier, la toaca, pasii de dans asezati si mancarea gustoasa. Cat de des ne oferim ragazul sa ne bucuram de toate acestea?

Societatea noastra e in continua schimbare. Tehnologia pune stapanire pe tot ce facem, ne transforma obiceiurile si ne modeleaza valorile. Zi de zi ne ajuta sa simplificam totul si ne ofera divertisment, pe scurt ne imbunatateste viata. Totusi, tehnologia omite sa ne aminteasca un singur lucru: cum sa pastram cele mai importante valori si obiceiuri pe care sa le scoatem din lada de zestre autentic romaneasca. Acestea sunt importante pentru orice roman.

 

Gandeste-te doar, cum ii vei prezenta unui strain tara ta?

Pentru ca Romania incepe sa se alinieze global cu tot ce inseamna tehnologie, strainii nu vor ramane impresionati de acest aspect, ci vor vrea sa afle despre istoria si traditia romaneasca.

Lada aceea de zestre in care am spus ca se gasesc toate valorile si obiceiurile este o comoara pentru noi, cei care vrem sa intelegem cum sa ne cladim viitorul si in functie de tot ce e mai de pret din traditia noastra.

Avand o astfel de viziune, Liga Studentilor din Cluj, impreuna cu Liga Studentilor Timisoara, Tineri pentru tineri – Mures si Organizatia Tinerilor din Sibiu, doreste sa organizeze o tabara cu o tema speciala: folclorul trait in zilele noastre de catre tineri frumosi care isi indragesc radacinile.

Deoarece este o tema atat de draga noua, Carpat Instal s-a hotarat sa sustina aceasta initiativa si va invitam pe voi toti sa participati si sa dati sfoara in tara despre organizarea taberei.

 

E timpul sa acordam atentie celor mai frumoase activitati care ne aduc cu un pas mai aproape de traditia romaneasca. Hai sa ne bucuram impreuna de costumele populare, icoanele pictate pe sticla, folclorul nostru muzical, coregrafic si liric!

Tabara va avea loc in perioada 20 aprilie – 1 mai, la Schitul Sfantul Ioan Evanghelistul din vecinatatea satului Gabud, din judetul Alba.

In calitate de sustinator, Carpat Instal va asteapta cu voie buna la cea mai frumoasa tabara dedicata tinerilor care vor sa descopere pentru cateva zile tot ce e mai pretios din folclorul romanesc!

 

Informatii si inscrieri la:

▶ CLUJ-NAPOCA:

Gina – 0752 722 831

 

▶ TIMISOARA:

Elena – 0721 615 948

Ecaterina – 0768 904 986

 

▶ SIBIU:

Teodora – 0747 944 587

Carmen – 0787 704 159

 

▶ TIRGU-MUREȘ:

Ana – 0748 237 046

 

▶ IASI:

Raluca – 0753 418 275

 

▶ BRASOV:

Teodora – 0758 817 780

tineriidinziuadeazi@gmail.com

 

▶ BUCURESTI:

Liviu – 0726 014 123

 

▶ CUGIR:

Maria – 0740 287 537

Adauga comentariu