Blog

Blog

Cum alegi un electrician bun?

Etichete: , , , , Instalatii electrice 0 comentarii
featured image

Cum alegi un electrician bun atunci cand sistemul electric te lasa balta?  Pe cine sa chemi chiar si cand ai doar o mica defectiune, dar care trebuie remediata urgent?

Cu totii stim ca nu orice muncitor in salopeta care detine o surubelnita sau o trusa de scule este si un electrician bun. Pentru un profesionist in domeniu care sa iti garanteze atat calitatea executiei cat si siguranta ta si a familiei tale, e important sa faci alegerea corecta care sa te scuteasca de cheltuieli ulterioare suplimentare si pagube neprevazute.

Asadar, cum alegi un electrician bun? Noi iti punem la dispozitie un ghid care iti poate fi de un real folos atunci cand vrei sa mergi pe calea sigura. Fie ca este vorba despre o persoana recomandata de prieteni sau cunostinte, fie ca este un angajat al unei companii specializate, iata care sunt cele 6 atuuri importante pe care electricianul autorizat la care apelezi trebuie sa le aiba.

Cum alegi un electrician bun?

 

Cum alegi un electrician bun care iti ofera calitate

 

  1. Un electrician bun te ajuta sa iti faci un check-list dinainte cu sarcinile pe care el le va avea de indeplinit. O buna comunicare reduce timpul de executie si erorile ce pot aparea.
  2. Este o persoana cu atitudine si tinuta profesionala? Pentru a fi un electrician bun acesta trebuie sa  detina o trusa de scule adecvate si sa poata stabili dinainte costul si timpul efectuarii sarcinii. Daca iti cere un pret neverosimil de mic, evita-l, deoarece acesta poate fi lipsit de expertiza.
  3. Daca ii vei cere referinte unui electrician bun, care e sigur pe el si pe ceea ce face, iti va da cu usurinta contacte de unde te poti informa despre reputatia si lucrarile sale anterioare.
  4. Acesta trebuie sa fie calificat, autorizat ANRE, sa fie familiarizat cu reglementarile si codurile electrice locale, sa inteleaga corect sistemele electrice, sa aiba dexteritate in citirea, conceperea si conectarea diverselor instalatii. [Site oficial ANRE]
  5. Cand gandeste o instalatie electrica in primul rand din punct de vedere al protectiei corespunzatoare si apoi conform modului de utilizare, este un electrician experimentat.
  6. Un electrician responsabil trebuie sa iti predea un certificat care atesta ca manopera s-a realizat conform normelor in vigoare si un certificat de garantie al lucrarii. Aceste documente sunt valoroase mai ales in cazul in care doresti sa vinzi proprietatea.

Deci, cum alegi un electrician bun? Daca il poti regasi in aceste criterii, atunci ai intalnit un electrician profesionist, calificat in domeniul sau, care e in stare sa faca treaba in siguranta si corect, nu un “meserias” lipsit de profesionalism care isi face treaba in functie de cat bacsis ii dai.

 

Articole similare

  • La Carpat Instal ai abonamente servicii mentenanta generala pentru companii
  • Apeleaza la un electrician autorizat, nu iti pune familia in pericol!

Adauga comentariu