Etichete

Cum se face deversarea apelor menajere prin racorduri de canal?

Canalizarea menajera reprezinta o retea de conducte subterane care colecteaza apa uzata menajera sau industriala si o transporta spre o statie de epurare unde apa urmeaza sa fie tratata, ca apoi sa fie evacuata intr-un rau, un lac sau reutilizata pentru irigatii si alte scopuri industriale.

De obicei, proiectarea unei retele de canalizare menajera se face in asa fel incat sa functioneze gravitational, dar exista si situatii unde sunt necesare statii de pompare pentru transportul apei menajere sau industriale. Atunci cand proiectam o canalizare, avem grija ca sectiunea transversala si panta de scurgere sa fie adecvate pentru a transporta debitul maxim de apa uzata la viteza minima de autocuratare.

O retea de canalizare se compune din racorduri de canal, canale de serviciu, canale colectoare si camine pentru acces si intretinere.

 

Racorduri de canal – elemente ale retelei de canalizare

Deversarea in reteaua publica de canalizare se face prin intermediul unor racorduri de canal. Racordul de canal este componenta retelei de canalizare prin care se realizeaza legatura dintre instalatia ce apartine unei gospodarii sau incinte si reteaua publica de canalizare. Caminul de racord delimiteaza reteaua publica de canalizare si instalatia utilizatorului, fiind prima componenta a retelei de canalizare in sensul de curgere a apei uzate.

Carpat Instal - Racorduri de canal

Un camin de vizitare este o constructie subterana care permite accesul in canale pentru vizualizarea conditiilor de curgere, pentru curatirea si evacuarea depunerilor, astfel incat sa permita accesul persoanelor si a utilajelor necesare. Atunci cand se doreste o interventie asupra unor racorduri de canal, de obicei, procedam astfel:

  • Sapam si inlocuim tevile existente de canalizare. Daca nu sunt amplasate subteran, atunci le inlocuim direct la suprafata;
  • In cazul in care nu este nevoie de inlocuire, tevile existente sunt reparate temporar pana la gasirea unei solutii permanente.

De asemenea, pentru a asigura functionarea optima a retelei interioare de canalizare si a instalatiilor anexe, putem executa toate lucrarile de intretinere, desfundare,  reparare, reabilitare extindere si inlocuire necesare.

 

Racorduri de canal – Serviciile Carpat Instal

La Carpat Instal, asiguram calitatea serviciilor si satisfacerea exigentelor clientilor nostri prin folosirea unor materiale de calitate (plastic, PVC, polipropilena, fibra compozita, etc.) si prin utilizarea celor mai moderne echipamente si utilaje. Astfel va oferim siguranta si rapiditate in executia lucrarilor, precum si garantie pentru toate lucrarile noastre.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked*

© 2022 Carpat Instal. Toate drepturile rezervate.

Cere oferta pentru proiectul tau