In domeniul constructiilor este cunoscut faptul ca alegerea unor materiale de constructii corespunzatoare si de calitate influenteaza in mod direct succesul unui proiect. Tocmai de aceea v-am pregatit un scurt ghid care sa va ajute in alegerea materialelor potrivite.
Probabil ati observat ritmul alert in care se ridica noi cladiri. Indiferent ca vorbim despre blocuri rezidentiale, cladiri de birouri sau hale de productie, o constructie ajunge sa fie ridicata si in termen de cateva luni. Din pacate, in multe cazuri, aceste constructii se deterioreaza intr-o perioada scurta de timp.
Motivul? Materialele de constructii au fost prost alese sau s-a facut rabat la calitate, pentru a reduce costurile proiectului. Acest lucru, pe termen lung, nu face decat sa duca la aparitia unor probleme greu de rezolvat si care vor deveni mai costisitoare decat ar fi fost investitia initiala in materiale de calitate.
Alegerea materialelor este un prim pas care poate face diferenta intre o buna gestionare a proiectului de constructii si una proasta. Trebuie alese in functie de specificul si tipul lucrarii, iar furnizorul de servicii trebuie sa se asigure ca acestea sunt utilizate eficient pe parcursul proiectului.
Cum alegi materialele potrivite?
Raspunsul la aceasta intrebare este unul simplu: materialele de constructie trebuie alese dupa ce va consultati cu echipa care urmeaza sa realizeze proiectul. Un constructor va sti sa va recomande cele mai bune materiale, astfel incat sa obtineti cel mai avantajos raport calitate-pret.
Spre exemplu, pentru serviciile de constructii din portofoliul Carpat Instal, va oferim consultanta pe intreaga durata a proiectului si ne vom asigura ca vom gasi cele mai bune solutii, adaptate in functie de particularitatile lucrarii.
Materiale de constructii recomandate:
1. Caramida
Caramida este cel mai folosit material pentru a ridica constructii rezistente. Fie ca vorbim despre cladiri rezidentiale (blocuri de locuinte) sau industriale, caramida este apreciata pentru calitatea materialului, performanta energetica si pretul accesibil.
2. Tigla ceramica
Desi alegerea tipului de tigla poate varia in functie de fiecare proiect in parte, tigla ceramica continua sa fie cel mai apreciat material pentru construirea acoperisurilor. Are o durata de viata cuprinsa intre 80 si 100 de ani, bune proprietati de izolare termica si fonica, dar si un aspect placut.
3. Lemn
Lemnul este solutia potrivita pentru constructiile care trebuie ridicate in timp record. Este un material eficient din punct de vedere energetic si care rezista foarte bine la cutremure. In plus, lemnul este un material ecologic si accesibil ca pret. Este adesea folosit pentru constructia caselor, dar nu este o alegere avantajoasa pentru proiecte foarte complexe de constructii.
4. Beton
Betonul este un material care se foloseste in special pentru a turna fundatia caselor si a cladirilor, dar placile de beton pot fi folosite cu usurinta si pentru ridicarea peretilor. Printre avantajele sale se numara pretul accesibil si faptul ca este usor de obtinut. In plus, este un material care poate fi adaptat pentru orice tip de cladire
5. Materiale izolante
Timp de mai multi ani, polistirenul a fost cel mai folosit material pentru izolarea termica a cladirilor. Recent, in topul preferintelor constructorilor si-au facut loc si alte materiale, mai moderne si mai eficiente, precum vata bazaltica. Nici panourile sandwich nu sunt de ignorat cand vine vorba de alegerea materialelor izolante potrivite.
Alegerea materialelor de constructii nu trebuie sa fie o grija suplimentara pentru client. Totusi, va incurajam sa va informati si sa cunoasteti principalele oferte si optiuni din piata. Faceti alegerile potrivite si luati mereu in considerare sfaturile echipei si a constructorului. 😊
Aveti nevoie de un partener de incredere pentru proiecte complexe de constructii? Nu ezitati sa ne contactati!