Etichete

Mentenanta echipamentelor industriale

Mentenanta echipamentelor industriale

Mentenanta echipamentelor industriale este o activitate al carei scop principal este maximizarea eficientei utilajelor si minimizarea costurilor de intretinere pentru acestea. Mentenanta echipamentelor industriale trebuie sa fie gandita strategic, astfel incat sa tina pasul cu dinamica proceselor de productie. Afla mai multe despre mentenanta echipamentelor industriale!

In domeniul industrial, cea mai mare parte a activitatilor care genereaza profit este sustinuta de utilaje si echipamente industriale. Acestea trebuie sa functioneze la parametri optimi, astfel incat sa asigure un flux constant de productie.

Mentenanta echipamentelor industriale implica o serie de avantaje, care trebuie luate in considerare:

  • Are un rol important pentru siguranta la locul de munca
  • Asigura o durata indelungata de viata a utilajelor
  • Ajuta la functionarea utilajelor in conditii optime
  • Pe termen lung, implica costuri mult mai reduse
  • Contribuie la cresterea performantei echipamentelor

Asadar, pe scurt, realizand frecvent actiuni de mentenanta, o sa aveti doar de castigat! J

Mentenanta echipamentelor industriale trebuie sa fie efectuata de o firma specializata, cu experienta in asemenea activitati, care sa poata interveni prompt acolo unde este cazul. Aceasta trebuie sa realizeze un plan de mentenanta care are la baza o strategie potrivita, in functie de nevoile societatii industriale.

 

Tipuri de strategii pentru mentenanta echipamentelor industriale:

 

 1. Mentenanta preventiva

 

Mentenanta preventiva este mentenanta care se realizeaza in functie de o planificare atent gandita. Frecventa activitatilor de mentenanta difera in functie de tipul utilajului, fluxul proceselor de productie realizate, dar si de vechimea pe care acesta o are.

In urma realizarii activitatilor de mentenanta, firma care s-a ocupat cu aceasta lucrare va intocmi un raport cu problemele identificate la nivelul utilajelor. Acest raport trebuie sa fie insotit de o lista de solutii recomandate, iar unde este cazul, cu mai multe explicatii si consiliere in ceea ce priveste utilizarea corecta a utilajelor.

Pachetele de servicii de mentenanta de la Carpat Instal sunt concepute astfel incat sa acopere o varietate de nevoi de intretinere si reparatii pentru utilaje industriale. Echipele noastre de mesteri specialisti iti vor oferi sfaturi si recomandari si iti vor asigura o interventie prompta in solutionarea problemelor. Afla mai multe despre serviciile Carpat Instal dedicate companiilor cu activitate industriala.

 

2. Mentenanta predictiva

 

Acesta strategie de mentenanta se bazeaza pe numarul de ore de functionare sau numarul de cicluri de lucru ale utilajului. Desi mentenanta utiliajului se realizeaza constant, uneori poate fi dificil sa anticipezi dupa cate ore de functionare sau cicluri de lucru un utilaj are nevoie de servicii de mentenanta.

Pentru companiile industriale, care au un flux de lucru constant, mentenanta predictiva poate fi o alegere buna. Totusi, nu putem spune acelasi lucru despre companiile industriale al caror flux de lucru este variabil.

 

3. Mentenanta predictiva pe baza de stare

 

In acest caz, mentenanta se face cand un parametru al utilajului ajunge la o limita prestabilita. Problema cu acest tip de mentenanta este faptul ca unele defectiuni pot sa apara din timp, dar sa nu genereze cresteri sau scaderi ingrijoratoare ale parametrilor utilajului.

Astfel, desi utilajul pare ca functioneza in parametri optimi, poate sa se deterioreze tot mai mult daca defectiunea nu este solutionata la timp.

Acest tip de mentenanta este cel mai putin eficient si adesea ajunge sa implice costuri ridicate.

 

Asadar, este necesar sa alegi o strategie de mentenanta eficienta, pe termen lung. Daca ai nevoie de un partener de incredere pentru servicii de mentenanta echipamente industriale si reparatii, contacteaza-ne acum!

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked*

© 2022 Carpat Instal. Toate drepturile rezervate.

Cere oferta pentru proiectul tau