Blog

Blog

6 actiuni care dauneaza instalatiilor dintr-o locuinta

Etichete: , Instalatii apa canal, Sfatul Mesterului Carpat 0 comentarii
featured image

Sistemul de instalatii este foarte important pentru orice locuinta. Tocmai din acest motiv, este esential sa va asigurati de buna functionare si mentenanta acestuia. Evitati aceste 6 actiuni care dauneaza instalatiilor dintr-o locuinta!

Daca deja sunteti proprietarii unui apartament sau a unei case, probabil stiti ca sistemul de instalatii este suficient de costisitor, iar nici reparatiile nu sunt ieftine. Din aceasta cauza, pe principiul „Mai bine previi decat sa tratezi” , trebuie sa va asigurati ca actiunile pe care le faceti nu dauneaza sistemului de instalatii.

 

Iata 6 actiuni care dauneaza instalatiilor dintr-o locuinta si care trebuie evitate:

 

 1. Folosirea unei canitati exagerate de solutii pentru desfundarea tevilor

 

Inevitabil, la un moment dat pot sa apara blocaje la nivelul tevilor sau la nivelul conductelor de evacuare a apei dintr-o locuinta. Acest lucru duce la infundarea obiectelor sanitare si impiedica scurgerea apei. O rezolvare simpla a acestei probleme este folosirea unor solutii pentru desfundarea tevilor, care au ca scop dizolvarea resturilor care provoaca blocajele.Din pacate, aceste solutii pot fi daunatoare tevilor si conductelor, iar daca sunt folosite in exces pot duce la coroziunea materialului.

 

2. Va asumati rezolvarea problemelor, in loc sa apelati la un instalator

 

Instalatiile necesita o mentenanta corespunzatoare, astfel incat durata lor de viata sa fie mai lunga si sa nu apara scurgeri datorate unor reparatii gresit executate. Anumite probleme pot fi rezolvate doar de catre un instalator cu experienta, care va sti cum sa gestioneze acest gen de situatii si care este solutia care se preteaza cel mai bine. Apelati la o echipa de profesionisti!

 

3. Aruncarea resturilor alimentare sau a uleiului in chiuveta

 

Daca va faceti vinovati de aceasta actiune aparent inofensiva, trebuie sa cautati o alternativa mai prietenoasa cu mediul… si cu instalatiile. Uleiul, grasimea si resturile alimentare sunt principalele cauze care duc la infundarea tevilor, provocand blocaje care sunt greu de eliminat.

 

4. Nu protejati tevile de inghet

 

Inceputul sezonului rece nu vine fara cateva provocari pentru sistemul de instalatii. Temperaturile scazute pot duce la inghetarea tevilor.

Asadar, acestea ar trebui acoperite cu un material termoizolant. Am oferit mai multe informatii despre cum puteti proteja tevile de inghet in acest articol.

 

5. Uitati sa deconectati furtunurile

 

Un alt aspect care dauneaza instalatiilor dintr-o locuinta sunt furtunurile care raman conectate la robinetul din gradina, chiar si cand temperaturile incep sa scada.

Nu doar ca acest lucru va duce la degradarea furtunului, dar daca apa care ramane in acesta ingheata, poate duce si la degradarea robinetului si a tevilor. Lucru care se poate concretiza in fisuri la nivelul instalatiei si scurgeri de apa.

 

6. Imbinarea tevilor din materiale diferite

 

Imbinarea tevilor din materiale diferite nu este deloc recomandata, deoarece poate sa apara un proces numit coroziune bimetalica sau coroziune galvanica, fenomen care provoaca o coroziunea accelarata a tevilor. Daca doresti sa intelegi mai bine intregul proces, iti recomandam sa urmaresti acest video.

Stiati de aceste 6 actiuni care dauneaza instalatiilor? Speram ca acum ca detineti mai multe informatii si ati vazut efectele negative, veti acorda o atentie sporita evitarii acestora. O mentenanta regulata si folosirea corecta a sistemului de instalatii va poate scapa de multe griji!

Va stam la dispozitie pentru consultanta, reparatii si mentenanta in domeniul instalatiilor rezidentiale, comerciale sau industriale. Nu ezitati sa ne contactati!

 

Articole similare

  • Importanta mentenantei generale industriale

Adauga comentariu