Etichete

Cantec, Joc si Voie Buna la Poalele Feleacului – Festival de Folclor pentru Copii

Dragi prieteni,

daca ati urmarit activitatea noastra aici si aici, stiti deja ca suntem sustinatori ai folclorului romanesc.

Credem cu tarie ca arta, traditiile si obiceiurile poporului nostru trebuie pastrate vii si pretuite la adevarata lor valoare. Folcorul este sinonim cu identitatea noastra ca popor, cartea noastra de vizita peste hotare si insusi sufletul neamului romanesc.

Tocmai de aceea vom continua sa ne implicam in proiecte folclorice atat de dragi noua, cum a fost si cea de-a IV-a editie a Festivalului Interjudetean de Folclor pentru Copii „Cantec, Joc si Voie Buna la Poalele Feleacului” care a avut loc duminica ce a trecut la Casa de Cultura a Studentilor, in sala Dumitru Farcas.

Organizat de Asociatia Folclorica Dor Clujean si Asociatia pentru Cultura Traditionala Zestrea cu sprijinul Carpat Instal in calitate de partener principal si cu sustinerea Primariei si Consiliului Local Cluj-Napoca, spectacolul s-a bucurat de mare succes in randul iubitorilor de folclor de toate varstele.

Aceasta editie a fost cea mai bogata in evenimente, debutand cu o parada a portului popular, din Piata Unirii pana la Casa de Cultura. Clujenii aflati in centru au putut admira costume populare din toate zonele tarii, purtate cu mandrie de copii, femei si barbati.

Am pregatit de asemenea si o supriza speciala pentru invitatii la spectacol, si anume o expozitie de costume populare dintre cele mai frumoase, cu o vechime considerabila si de o valoare incontestabila.

cantec-joc-voie-buna

Prezentat de Maria Mates si sub conducerea artistica a Simonei Veres, spectacolul in sine a fost tare, tare frumos! Nu o spunem doar noi, ci si spectatorii prezenti in sala care s-au bucurat de fiecare moment!

Pe scena au urcat nu mai putin de 11 ansambluri folclorice din intrega tara.

Maramuresul a fost reprezentat de ansamblurile folclorice Traditii Maramuresene din Baia Mare si Plaiuri Somesene din Farcasa; Crisana a fost prezenta prin ansamblurile Traditii Aradene din Arad si Ardeleana din Tulca, Bihor.

Transilvania a fost cel mai puternic reprezentata, de ansamblurile Ardealul din Ludus si Bujorii Zaului din Zau de Campie, ambele din judetul Mures, iar din Targu-Mures a urcat pe scena ansamblul Zestrea. De la Sibiu a sosit Ceata Junilor, iar Clujul a fost cu mandrie reprezentat de ansamblul Dor Clujean, al carui sponsori oficiali suntem deja de cativa ani.

Oltenia i-a avut ca reprezentanti pe cei din ansamblul Dunareana, din Rast, judetul Dolj, iar Banatul pe Bobocii Banatului din Caransebes.

Minunatii artisti au dansat, au cantat si ne-au incantat cu talentul lor, ne-au facut sa uitam de toate grijile si sa ne bucuram din tot sufletul de un spectacol al veseliei si al spiritului romanesc.

Suntem nerabdatori sa ne reintalnim la cea de-a V-a editie, la care va asteptam cu mare drag si pe voi – intrarea este gratuita, cadoul nostru pentru voi! 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked*

© 2025 Carpat Instal. Toate drepturile rezervate.

Cere oferta pentru proiectul tau