Etichete

Dedurizator Apa – Vrei sa faci economie? Apeleaza acum la Carpat Instal!

Care este rolul unui dedurizator apa?

Dedurizator apa! Accesoriul indispensabil dintr-o locuinta moderna!

Suntem atat de obisnuiti cu apa pe care o consumam zilnic, incat uitam cat de importanta este aceasta in viata noastra. Este unul din cele mai versatile fluide, transportand sau dizolvand elementele aflate in componenta sa. Cea mai utilizata metoda pentru a filtra apa este folosirea unui dedurizator apa.

Dedurizarea apei este procedeul prin care se inlatura calciul, magneziul si alte metale grele din continutul apei, rezultatul fiind o apa moale, mult mai compatibila cu detergentii, o apa care mareste durata de viata a instalatiilor sanitare.

Dar de ce am avea nevoie de inlaturarea acestor componente din apa?

Dedurizator Apa – Rolul sau in gospodarie

Apa pe care o folosim la robinet colecteaza in cursul sau natural metale grele si minerale, dizolvandu-le in compozitia sa, prin eroziunea solului si a rocilor.

Utilizarea apei duce in timp la formarea depunerilor de calcar, infundant tevile unei instalatii si provocand coroziunea acestora. Efectele negative ale apei care nu trece printr-un dedurizator apa se regasesc si in masinile de spalat, incalzitoarele de apa si espresoarele de cafea. In plus, afecteaza si eficacitatea detergentilor.

Pentru cei care nu ati folosit inca apa dedurizata la dus, asteptati-va sa fiti surprinsi de o senzatie de piele mult mai fina ca deobicei.

Alege un dedurizator apa de la Carpat Instal

Procesul care se desfasoara intr-un dedurizator apa este inlocuirea elementelor grele prin actiunea unei rasini cu ioni de sodiu sau potasiu. Tot procedeul este controlat printr-un set de valve actionate electronic.

In timp ce apa trece printr-un filtru, rasinile incarcate fac schimb intre ioni de sodiu sau potasiu si cei de calciu si magneziu, retinandu-i, iar astfel la robinet vei avea o apa filtrata, cu ioni de sodiu sau potasiu intr-o cantitate permisa de standarde. Prin repetearea procedeului, se inlatura acesti ioni din rasini, acestea necesitand o reincarcare periodica cu ajutorul unei cloruri de sodiu (saramura).

In lipsa unui dedurizator , depunerile de calcar aparute in instalatii pot creste consumurile de energie cu 20 – 30% datorita stratului depus pe conducte, pe rezistentele din boiler, din masinile de spalat sau din schimbatoarele de caldura ale centralelor termice.

Avantajele folosirii unui dedurizator apa

  • Vor disparea petele de calcar de pe obiectele sanitare
  • Aparatura electrocasnica, prin folosirea unui dedurizator apa, isi va prelungi durata de viata
  • Masina de spalat va avea nevoie de mai putin detergent pentru spalare iar rufele vor fi mai curate si mai catifelate
  • Veti folosi mai eficient produsele pentru igiena corporala
  • Apa moale ce rezulta dupa un dedurizator face ca pielea si parul sa fie mai fine
  • Veti reduce factura la energie considerabil
  • Procesul nu inlatura celelalte mineralele benefice din apa, doar calcuiul si magneziul

Important: Daca vei alege instalarea unui dedurizator apa, fii atent la persoanele care au restrictie la sodiu in dieta lor si nu folosi apa moale la sistemul de irigatii.

Dintre toate metodele pentru purificarea apei, folosirea unui dedurizator de apa cu schimbare de ioni este solutia cea mai ieftina si mai eficienta. De acum, poti apela la echipa Carpat Instal pentru montarea acestui tip de instalatie!

Doresti instalarea unui sistem sanitar cu dedurizator apa? Contacteza-ne si vom stabili impreuna cand si unde sa venim cu specialistii nostri in instalatii sanitare.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked*

© 2022 Carpat Instal. Toate drepturile rezervate.

Cere oferta pentru proiectul tau