Etichete

Executia unui bransament de apa

Executia unui bransament de apa

Executia unui bransament de apa reprezinta o actiune uzuala in cadrul instalatiilor de apa si canalizare, dar este totodata si una dintre cele mai importante lucrari. Din acest motiv este esential ca un bransament de apa sa fie executat corect, respectandu-se toate amanuntele de ordin tehnic si legal.

Exista informatii de care nici nu stii ca ai nevoie, pana nu te lovesti de diferite situatii. Acesta este si cazul amanuntelor legate de executia unui bransament de apa.

Fie ca te muti intr-o noua locuinta sau inaugurezi un nou sediu al firmei, bransarea cladirii la reteaua publica de distributie a apei va reprezenta o prioritate.

La o prima vedere, executia unui bransament de apa poate sa para un proces intimidant. Din acest motiv, ti-am pregatit un ghid cu principalii pasi de urmat in realizarea cu succes a unui astfel de proiect.

Pasii de urmat in executia unui bransament de apa

1.  Cerere de emitere a avizului de principiu

In primul rand, inainte de a demara lucrarile de bransare la reteaua de apa sau canalizare, trebuie urmati mai multi pasi de ordin legislativ. Unul dintre acestia este depunerea unei cereri de emitere pentru un aviz de principiu. In cazul judetului Cluj, aceasta cerere se depune la sediul  Companiei de Apa Somes, iar modelul cererii il poti gasi aici.

 

2. Intocmirea proiectului de constructie bransament/ racord

In urma unui raspuns pozitiv eliberat de Compania de Apa Somes in ceea ce priveste avizul de principiu, urmatorul pas de urmat este intocmirea proiectului pentru constructie bransament/racord. In acest sens, este necesar sa contactezi un proiectant cu experienta in realizarea acestui tip de proiecte. De asemenea, va trebui sa intocmesti si un dosar pentru proiect, care trebuie sa contina urmatoarele acte:

Documente necesare pentru executia unui bransament de apa

 Multe avize necesita achitarea unei taxe pentru a fi eliberate. Pe site-ul CASSA gasesti o lista completa a tarifelor pentru avizele necesare executiei unui proiect de bransare. Vezi aici toate tarifele!

3. Contractarea unei firme specializate pentru realizarea masuratorilor si intocmirea unei oferte de pret pentru realizarea lucrarilor

Aici deja lucrurile iau o intorsatura tehnica. Dupa depunerea actelor si realizarea proiectului, trebuie sa alegi o firma specializata care se poate ocupa de realizarea masuratorilor. Nu ignora acest aspect, deoarece masuratorile trebuie sa fie cat mai precise pentru reusita lucrarilor. Pentru executia lucrarilor de bransare se intervine la nivelul conductelor subterane, iar din acest motiv este esential ca masuratorile sa fie cat mai exacte, fara a lasa loc de greseli.

Firma cu care alegi sa lucrezi trebuie sa fie serioasa, fiind necesar sa aiba atat cunostinte tehnice si experienta in realizarea unui astfel de proiect, cat si utilaje potrivite.

Echipa Carpat Instal este pregatita sa intervina cu instalatori profesionisti  si echipamente moderne in executia bransamentelor de apa. Experienta sutelor de  lucrari de instalatii apa – canal realizate cu succes, dar si seriozitatea de care dam dovada sunt elemente cheie care ne ajuta  in realizarea corecta a unui bransament de apa.

4. Eliberarea autorizatiei de semnalizare rutiera si de spargere

De eliberarea acestor autorizatii te poti ocupa chiar tu ca beneficiar sau se poate ocupa firma cu care ai ales sa colaborezi pentru executia lucrarii. Noi preferam sa ne ocupam personal de aceste autorizatii, grabind procesul de executie si ajutandu-ne clientii sa scuteasca cateva drumuri.

5. Se executa lucrarea respectand termenii si mentiunile autorizatiilor

Acesta esta pasul in care incep lucrarile propriu-zise pentru executia bransamentului de apa. Se va restrictiona traficul rutier in zona afectata, se vor incepe sapaturile si se va realiza lucrarea in sine, tinand cont de termenii si mentinunile care apar in autorizatii, precum si de proiectul de constructie.

Executia unui bransament de apa nu necesita un timp indelungat, in special daca echipele de instalatori au experienta in astfel de proiecte si au la dispozitie si utilaje moderne care ajuta eficientizarea lucrarilor.

6. Se reface sistemul rutier si zonele afectate

O lucrare nu este finalizata  pana ce zona in care a fost executata nu este complet refacuta. Acest lucru cade in sarcina firmei care executa lucrarile, fiind necesar ca aceasta sa se ocupe si de refacerea zonei afectate.

7. Executantul intocmeste cartea constructiei

La incheierea lucrarilor pentru executia unui bransament de apa, firma executanta trebuie sa intocmeasca “cartea constructiei”, care va fi depusa de beneficiarul lucrarii la serviciul tehnic al Companiei de Apa. Aceasta va contine toate informatiile de ordin tehnic cu privire la lucrarea de bransare executata, informatii esentiale care vor fi ulterior verificate de Compania de Apa.

8. Serviciul tehnic al Companiei de Apa realizeaza receptia lucrarii

Serviciul tehnic al Companiei de Apa verifica veridicitatea informatiilor si se ocupa de  receptia lucrarii. Beneficiarului ii va fi transmisa data programata pentru receptie si punerea in functiune a lucrarii.

9. Se incheie contractul cu compania de apa si se monteaza apometrul

Ultimul pas care trebuie urmat pentru executia unui bransament de apa este incheierea contractului cu Compania de Apa. Dupa incheierea contractului se va monta apometrului, al carui rol este sa contorizeze consumul de apa realizat de gospodarie / institutie.

Asadar, acestia sunt pasii pentru executia unui bransament de apa.  Desi pare un proces anevoios care implica multa bataie de cap, nu trebuie sa te sperie. Cu un colaborator de incredere care sa execute cu succes o astfel de lucrare, toate lucrurile se vor rezolva fara probleme.

Mesterul Carpat alaturi de echipa sa este gata sa iti sara in ajutor. 🙂 Pentru executia unui bransament de apa si racord canal, dar si alte lucrari din sfera instalatiilor, contacteaza-ne cu incredere.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked*

© 2022 Carpat Instal. Toate drepturile rezervate.

Cere oferta pentru proiectul tau