Blog

Blog

Instalatii de irigatii Carpat Instal pentru spatii verzi

Etichete: , , Instalatii apa canal, Instalatii irigatii, Noutati Carpat Instal 2 comentarii
featured image

Impactul dezechilibrului climatic global se resimte tot mai mult, pe an ce trece si la noi in tara, precipitatiile fiind tot mai reduse, iar distributia apei, inegala. Utilizarea unei instalatii de irigatii eficiente nu mai este un moft, fiind tot mai larg raspandita in ultimii ani in domeniul peisagistic.

Suntem tot mai atenti cu mediul nostru inconjurator, in special in dezvoltarea mediului urban. Gazoanele din jurul cladirilor rezidentiale, arborii si arbustii din parcuri sunt de o mare valoare, atat estetica, cat si ecologica. Indiferent ca detii o mica portiune de gazon, o gradina cu flori sau un spatiu cu arbori, utilizarea unei instalatii de irigatii este o necesitate.

O instalatie de irigatie reprezinta o serie de lucrari si operatiuni prin care se aduce si se administreaza in mod artificial apa pe un teren cu vegetatie. Se utilizeaza atat la imbunatatirea recoltelor agricole, cat si pentru a intretine elemente ale arhitecturii peisagistice sau pentru a reface vegetatia unei suprafete afectate in perioadele secetoase si foarte calduroase.

Sfarsitul lunii aprilie si inceputul lunii mai reprezinta perioada ideala pentru repornirea unei instalatii de irigatii sau pentru proiectarea si executia unei instalatii noi. Fiecare tip de zona verde necesita o tehnica diferita de irigare. Scopul oricarei instalatii de irigatii este de a furniza in mod uniform apa, pe intreaga suprafata verde, in asa fel incat toate elementele vegetatiei sa primeasca cantiatea optima de apa, nu mai putin si nici mai mult decat aceasta are nevoie.

O instalatie de irigatie automatizata este de departe cea mai buna alegere pentrun intretinerea spatiilor verzi. Acest tip de instalatie este o combinatie complexa de tevi, vane, conexiuni electrice, elemente de automatizare si aspersoare telescopice. Este foarte important ca proiectarea si instalarea unui astfel de sistem de irigatii sa fie facuta de mesteri profesionisti.

 

instalatii de irigatii cluj napoca

 

Instalatii de irigatii Carpat Instal

Firma noastra este specializata in proiectarea si executia de instalatii de irigatii automate prin aspersiune pentru spatii verzi. Oferta Carpat Instal in ceea ce priveste montarea sistemelor de irigatii include:

  • Consultanta pentru instalarea unui sistem de irigare a spatiilor verzi;
  • Proiectarea de instalatii de irigare;
  • Executia de instalatii de irigare;
  • Mentenanta instalatii de irigare.

Un sistem automat de irigatie prin aspersiune creeaza conditii optime pentru plante si gazon, independente de vreme si de cantitatea de precipitatii atmosferice. Acest tip de instalatie este extrem de convenabil datorita instalarii permanente in subteran. Aspersoarele telescopice, instalate subteran, se ridica deasupra solului, uda exact unde este necesar si dispar din nou in gazon de indata ce si-au terminat treaba, facilitand o intretinere optima a gazonului.

Nu vei mai fi nevoit sa strangi sau sa muti furtunurile prin gradina dupa ce ai terminat de udat. Mai mult de atat, salvezi timp pretios, datorita modului de operare automat al instalatiei de irigatie. Nu este nevoie nici sa mai demontezi sistemul de irigare pe perioada rece de iarna pentru ca un astfel de sistem este protejat de inghet prin montarea valvelor automate de drenaj.

Vrei sa iti proiectam si sa iti montam o instalatie de irigatie? Vom incepe prin masurarea suprafetei gradinii si marcarea elementelor ce se doresc a fi evitate de apa. Vom determina pozitia sursei de apa dupa care vom afla presiunea si debitul apei care vine din aceasta sursa.

Ca sistemul de irigare sa functioneze la parametrii optimi, este necesara o presiune de cca 2 bar la sursa de alimentare cu apa. Alegem impreuna modelul, numarul si pozitionarea aspersoarelor (se monteaza la o adancime medie de 20-30 cm). Vom monta apoi conductele de irigare, care se vor conecta la aspersoare si componentele pentru controlul instalatiei de irigatie. Tot ce mai avem de facut este sa testam instalatia, ca tu sa te bucuri de satisfactia unui lucru bine facut si de o gradina sau un gazon mereu viu si verde!

Una dintre lucrarile noastre de instalatii de irigatii in Cluj se poate vedea in spatiul verde din sensul giratoriu de la 7 Strazi.

Te intereseaza montarea unei instalatii de irigatie? Contacteaza-ne aici sau lasa-ne un mesaj pe pagina noastra de Facebook!

 

 

2 comentarii

COPOT ION - 16 aprilie 2018 Raspunde

As dori si eu o oferta pentru instalatie de irigat automata prin aspersiune,ce rezerva de apa am nevoie,ce pompe am nevoie.Daca se poate,dorecsc o ofert acomplata.Suprafata spatiilor verzi este de 6595 mp

Mesterul Carpat - 19 aprilie 2018 Raspunde

Buna ziua, cu placere, va trimitem oferta noastra pentru instalatii de irigatii pe mail! O zi frumoasa!

Adauga comentariu

Tasteaza cuvantul din imagine pentru a dovedi ca nu esti un robot! (obligatoriu)
Anti-spam image