Blog

Blog

Instalatii sanitare Eco

Etichete: , , , , , , , , Instalatii sanitare 0 comentarii
featured image

In ultimii ani, auzim din ce in ce mai des si in tot mai multe domenii expresia „prietenos cu mediul” (eco – friendly), sau ecologic. Cand vorbim despre instalatii sanitare eco, practicile ecologice se concretizeaza prin interesul furnizorilor de a ne oferi produse de ultima generatie, care economisesc apa si energie, si in educarea populatiei cu privire la rolul important pe care acestea il joaca in sanatatea si bunastarea noastra. De asemenea, se promoveaza si o serie de practici simple, la indemana oricui, prin care putem sa facem economii masurate in bani si in acelasi timp sa contribuim la conservarea resurselor naturale.

practici eco instalatii sanitare

Ca firma de instalatii sanitare, noi nu suntem interesati doar de calitatea lucrarilor de montaj, ci ne implicam si in gasirea celor mai bune solutii la problemele cauzate de instalatiile vechi care aduc pierderi clientilor si dauneaza mediului inconjurator. Deseori, prin simpla inlocuire a unui echipament sau a unei instalatii defecte din casa, se pot aduce rezultate pozitive in ceea ce priveste economisirea apei si a energiei.

Dat fiind faptul ca aceste probleme ar trebui sa ne preocupe pe fiecare dintre noi, va propunem un set de 5 practici ecologice aplicabile in domeniul instalatiilor sanitare:

1. Repararea robinetelor care curg. Un robinet care picura ar putea aduce pierderi de peste 20 de litri de apa/zi. In cazul in care nu stiti in mod cert daca conductele, toaletele sau chiuvetele picura, puteti apela la un instalator cu experienta care poate verifica toata instalatia sanitara si poate depisa usor astfel de probleme, aparent neinsemnate. Astfel, puteti economisi bani, mai ales daca se vor constata mai multe fisuri care cauzeaza pierderi de apa potabila.

2. Izolarea conductelor. Unele locuinte au in peretii exteriori conducte vulnerabile, iar in sezonul rece exista riscul inghetarii lor. Cand apa parcurge drumul de la conducte si pana la robinete are loc o pierdere de caldura, iar timpul de asteptare al apei calde dupa pornirea robinetului este mai mare. Va curge mai multa apa rece pana va veni apa calda, determinand astfel o pierdere importanta. Izolarea conductelor este un prim pas daca doriti sa eliminati aceasta pierdere de apa. Apoi, puteti lua in calcul si eliminarea tevilor din peretii exteriori ai casei si o noua proiectare a intregului sistem de instalatii.

3. Instalarea unor toalete cu debit redus. Inlocuirea toaletelor cu rezervoare vechi si mari, cu altele economice poate salva o cantitate insemnata de apa si prin urmare bani.

4. Inlocuirea capetelor de dus si a robinetelor. Instalarea unor capete de dus cu debit scazut si a unor aeratoare pentru robinete sunt modalitati eficiente prin care se poate limita fluxul de apa.

5. Instalarea unui incalzitor instant de apa. Spre deosebire de incalzitoarele traditionale cu rezervor de apa care incalzesc constant apa, acum exista incalzitoare care economisesc energie, incalzind doar cata apa aveti nevoie. Unele incalzitoare pot reduce costurile de energie cu pana la 40-50%.

Daca punem in aplicare aceste practici ecologice, ne vom bucura de nstalatii sanitare Eco friendly, de facturi mai mici la utilitati si vom avea si satisfactia ca am contribuit la conservarea resurselor naturale.

Articole similare

  • Care este rolul unui dedurizator apa?
  • La Carpat Instal ai abonamente servicii mentenanta generala pentru companii
  • Tevi de cupru sau polipropilena - care e cea mai buna alegere?
  • canalizare instalatii apa canal cluj

Adauga comentariu