Etichete

Montaj statii de pompare canalizare in Cluj

Montaj statii de pompare canalizare Cluj

Montaj statii de pompare canalizare in Cluj, o lucrare executata de echipa Carpat Instal pentru Compania de Apa Somes, intr-o zona a judetului unde aceasta investitie este absolut necesara, terenul nepermitand scurgerea naturala a apelor uzate. Durata estimata a proiectului este de 6 luni, fiind vorba despre o lucrare complexa, extinsa.

Din seria “ce au mai facut baietii”, dam raportul si online, ca sa nu credeti ca suntem inca in vacanta. 

Cele mai multe lucrari din portofoliul nostru au legatura cu instalatiile apa-canal, aceasta fiind zona noastra de expertiza absoluta. Nu ca nu ne descurcam si cu alte tipuri de instalatii, dar la apa-canal suntem profesori! Tocmai datorita experientei, expertizei, utilajelor si echipamentelor de care dispunem, ne putem angaja sa ducem la bun sfarsit lucrari precum cea despre care scriem astazi. 

In noiembrie 2023, am demarat aceasta lucrare mare, care presupune montarea a trei statii de pompare intr-o zona din judetul Cluj unde terenul nu permite scurgerea naturala a apelor uzate. Statiile de pompare vor transporta apele uzate si alte materiale solide dintr-o zona mai joasa catre o zona mai inalta sau catre un punct de evacuare.

In zonele ca aceasta, statiile de pompare canalizare reprezinta o metoda autonoma de gestionare a apelor reziduale, avand controlul de a porni/ opri automat pompele in functie de necesitati, prin sistemul automatizat cu care acestea sunt echipate.

Mai multe imagini de la acest proiect am adaugat in sectiunea Portofoliu > click aici!

Pe scurt, in cadrul unei statii de pompare canalizare, apa pompata este directionata printr-un sistem de conducte catre o statie de tratare a apelor uzate sau catre un sistem de canalizare principal.

Una dintre cele mai frecvente probleme care pot aparea la o statie de pompare este aparitia fenomenului de cavitatie in interiorul pompelor. Cavitatia este fenomenul prin care se formeaza bule de aer intr-un lichid in miscare, ceea ce provoaca erodarea si uzarea rapida a pompelor. 

Pentru evitarea aparitiei acestui fenomen in interiorul pompelor, inaintea fiecarei statii de pompare am amplasat un camin de vizitare la care se va racorda conducta de canalizare care transporta apa menajera uzata sub presiune existenta. Din acest camin, prin intermediul unui tronson, apa uzata va curge gravitational spre statia de pompare. Apa pompata este directionata printr-un sistem de conducte catre o statie de tratare a apelor uzate sau catre un sistem de canalizare principal.

Prin utilizarea statiilor de pompare se optimizeaza gestionarea apei uzate, se previne poluarea si se asigura ca apa este tratata corespunzator inainte de a fi eliberata in mediul inconjurator sau introdusa in retelele de canalizare existente.

Cu fiecare lucrare executata corect, precum cea despre care v-am vorbit astazi, contribuim la asigurarea protectiei aerului si a sanatatii locuitorilor. Satisfactia lucrului bine facut si sentimentul ca munca noastra face o diferenta in bine in vietile semenilor nostri ne motiveaza sa venim in fiecare zi pe santier, sa infruntam conditii nu mereu prietenoase, si sa ne ducem munca la bun sfarsit. 

Daca ai de executat o lucrare similara, completeaza formularul de contact si cere o oferta personalizata!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked*

© 2022 Carpat Instal. Toate drepturile rezervate.

Cere oferta pentru proiectul tau