Etichete

Top 5 defectiuni frecvente ale aparatului de aer conditionat

defectiuni aer conditionat

Aparatul de aer conditionat, acest cel mai bun prieten al omului in vremea caniculei, se poate defecta cand ne e lumea mai draga. De obicei, fix in mijlocul verii, cand avem cea mai mare nevoie de el. Fiind o firma specializata in instalatii, inclusiv in instalatii de aer conditionat, am intocmit, pe baza experientei noastre din teren, un top 5 defectiuni frecvente ale aparatului de aer conditionat si ce e de facut pentru a le remedia rapid.


1. Aparatul de aer conditionat nu mai raceste

   Cu toate ca are si o excelenta functie de incalzire, rolul principal al aparatului de aer conditionat este acela de racire. Ce e de facut cand nu isi mai indeplineste cu succes acest rol?

   Trebuie identificata problema care a dus la aceasta disfunctionalitate. Iata care sunt posibilitatile:

   • putin sau deloc freon in instalatie
   • filtrele si alte componente interioare sunt murdare
   • furtunul de drenaj este infundat

   Apeleaza la o firma specializata pentru a identifica problema odata aparuta, dar, tine minte: sa previi e mai bine decat sa tratezi. Aparatul de aer conditionat trebuie revizuit periodic pentru a preintampina acest gen de probleme.

   2. Aparatul de aer conditionat emana un miros urat

    Daca aerul care vine din aparatul de aer conditionat nu este doar rece, ci si urat mirositor, e semn ca ceva nu miroase-a bine. 😀

    Problema este acumularea de praf si impuritati pe componentele din interiorul aparatului de aer conditionat. Solutia este simpla si o poti aplica chiar tu: furtunul de condens, tavita de colectare si filtrele se spala sub jet puternic de apa. Aceasta actiune o poti intreprinde periodic, tocmai pentru a preveni aparitia problemei mirosului neplacut.

    Daca problema persista dupa interventia ta, aparatul de aer conditionat trebuie igienizat serios, apeland la o firma specializata.

    3. Aparatul de aer conditionat pierde apa

    Aparatele de aer conditionat produc apa pe durata procesului de racire, apa care se scurge in exterior printr-un furtun de condens. Daca observi ca din aparatul de aer conditionat se scurge apa in casa, ai de-a face fie cu o defectiune, fie cu o eroare de montaj.

    Printre posibilele cauze ale scurgerilor de apa in interior se numara:

    • o fisura la nivelul tavitei de colectare
    • infundarea furtunului de eliminare a apei
    • deteriorarea izolatiei cablurilor

    Toate aceste posibile cauze trebuie investigate de un instalator autorizat care are totodata cunostintele si echipamentele necesare pentru a remedia problema odata identificata.

    defectiuni frecvente ale aparatului de aer conditionat

    4. Aparatul de aer conditionat scoate zgomot excesiv/ neobisnuit

    Aparatele de aer conditionat sunt concepute sa fie cat mai silentioase, pentru ca functionarea lor sa nu fie deranjanta. Orice zgomot care depaseste limita tolerabilitatii acustice trebuie investigat fiindca, mai mult ca sigur, semnaleaza o defectiune.

    Posibilele cauze generatoare de zgomot sunt:

    • lipsa freonului sau freon in cantitate insuficienta
    • probleme la ventilatorul de la unitatea externa
    • rulmentii motorului uzati sau insuficient lubrifiati
    • probleme la compresor
    • probleme cu placa electronica

    Cauzele fiind variate, este necesar sa apelezi la un instalator autorizat pentru a o identifica pe cea exacta in cazul aparatului tau de aer conditionat. 

    5. Aparatul de aer conditionat porneste sau se opreste singur

    Dupa ce ai exclus cauzele supranaturale sau o pana de curent, urmatoarele explicatii plauzibile pentru acest comportament insubordonat al aparatului de aer conditionat sunt:

    • o setare incorecta
    • o defectiune la receiver
    • o defectiune la placa electronica

    Solutiile? In ceea ce priveste setarea incorecta, citeste din nou manualul de instructiuni si verifica setarile aparatului, este posibil sa gasesti singur rezolvarea. In celelalte doua cazuri, problemele fiind mai complexe, ai nevoie de o firma specializata in reparatii aer conditionat.

    Acestea au fost top 5 defectiuni frecvente ale aparatului de aer conditionat cu care echipa noastra de instalatori autorizati se confrunta pe teren. Daca intampini orice fel de probleme cu aparatul de aer conditionat, contacteaza-ne chiar acum! Iti venim bucurosi in ajutor!

    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked*

    © 2022 Carpat Instal. Toate drepturile rezervate.

    Cere oferta pentru proiectul tau