Blog

Blog

Pregatirea instalatiilor termice industriale pentru sezonul rece

Etichete: , Instalatii termice, Sfatul Mesterului Carpat 0 comentarii
featured image

Pregatirea instalatiilor termice este un pas esential in pragul sezonului rece, deoarece acestea vor asigura buna functionare a proceselor desfasurate in zonele industriale, indiferent daca vorbim despre hale de productie sau depozite. Afla mai  multe despre cum se desfasoara pregatirea instalatiilor termice industriale pentru sezonul rece!

Asigurarea unei temperaturi optime in zonele de productie industriala este un lucru esential pe toata durata anului, dar devine cu atat mai importanta cu cat, odata cu venirea iernii, temperaturile scad. Acest lucru poate sa aiba efecte negative asupra cladirilor din zonele industriale si a activitatilor care se desfasoara in incinta acestora.

Pentru a preveni inghetul sau defectarea unor utilaje din cauza frigului este important ca instalatia termica sa fie atent verificata. In acest fel, va fi pregatita pentru a face fata provocarilor generate de temperaturile negative.

Pregatirea instalatiilor termice din zone industriale pentru sezonul rece

 

  • Revizia echipamentelor termice

 

Indiferent ce tip de instalatie alegeti pentru incalzirea halelor sau a altor spatii industriale, este foarte important sa nu uitati de reviziile anuale. Tinand cont de faptul ca echipamentele termice functioneaza perioade indelungate de timp, asigurand atat caldura in spatiile de lucru cat si apa calda necesara, acestea pot prezenta urme de uzura. Uzura si defectiunile care pot sa apara duc la scaderea randamentului instalatiei termice.

Efectele se vad asupra consumului de energie care va fi mai ridicat. De asemenea si activitatile efectuate in spatiile industriale pot avea de suferit daca temperatura nu se afla in parametri optimi. Scopul reviziilor tehnice este de a verifica starea componentelor instalatiei si daca acestea functioneaza in conditii normale.

Este recomandat ca revizia sa se faca anual, toamna, inainte de inceperea sezonului rece. In acest fel te vei asigura ca instalatia termica functioneaza in parametri optimi. Este foarte important sa apelati la o firma specializata pentru efectuarea reviziei. Aceasta va putea sa intervina daca este cazul unei reparatii.

 

Revizia instalatiilor termice difera de verificarea tehnica periodica cunoscuta si ca VTP. Aceasta din urma are rolul de a verifica siguranta aparatelor care functioneaza pe baza de gaz. Pe de alta parte, revizia instalatiilor testeaza functionarea in parametri optimi a echipamentului tehnic.

 

  • Apeleaza la specialisti pentru reparatia instalatiilor termice

 

Daca in urma reviziei tehnice s-au identificat piese ale instalatiei termice care au nevoie de reparatii, este foarte important sa apelezi la o firma specializata in repararea unor astfel de instalatii.

Instalatia termica este una complexa. Daca aceasta nu este atent verificata sau reparatiile nu sunt corect executate, exista o serie de riscuri care pot pune in pericol calitatea activitatilor desfasurate in zonele de lucru. De asemenea, se pune in pericol si siguranta marfurilor din depozit sau pe cea a angajatilor care lucreaza acolo.

Echipa de mesteri Carpat Instal are o vasta experienta in lucrari de instalatii termice. Executam cu profesionalism si in conditii de maxima siguranta reparatiile de care are nevoie instalatia ta. Contacteaza-ne acum pentru detalii!

 

Acestea fiind spuse, speram ca vei acorda o atentie deosebita fata de pregatirea instalatiilor termice industriale pentru sezonul rece, care deja bate la usa. Aici poti sa vezi toata gama de servicii pentru instalatii termice pe care ti-o punem la dispozitie.

 

 

 

 

Adauga comentariu