Blog

Blog

Revizia aparatelor de aer conditionat – de ce este importanta?

Etichete: , , Aparate de aer conditionat 0 comentarii
featured image

Revizia aparatelor de aer conditionat joaca un rol esential in buna functionare si prelungirea duratei de viata a acestora. Afla care sunt motivele pentru care este importanta si cat de des trebuie facuta din articolul nostru!

Aparatele de aer conditionat nu lipsesc din birouri, depozite, spatii comerciale sau hoteluri. Vezi aici ce model de aparat de aer conditionat se potriveste in functie de fiecare spatiu!

Principalul motiv pentru care aparatele de aer conditionat au devenit atat de populare se datoreaza temperaturilor tot mai ridicate care se inregistreaza in fiecare vara, dar si faptului ca oamenii tind sa caute un confort sporit in spatiile unde isi petrec o buna parte din timp.

 

Revizia aparatelor de aer conditionat – de ce este importanta?

Orice aparat functioneaza in conditii optime doar daca este corect intretinut.  Anume, daca functioneaza toate piesele din interiorul carcasei, daca este curatat si daca se utilizeaza in conformitate cu instructiunile cu care a venit la pachet.

Acest lucru se aplica in mod evident si aparatelor de aer conditionat. Asadar, este foarte importanta revizia acestora. Intervalul de timp la care trebuie efectuata revizia este determinat de spatiul in care functioneaza aparatul de aer conditionat.

 

Revizia aparatelor de aer conditionat pentru uz casnic se face 1 data pe an. In cazul spatiilor comerciale sau hoteliere este recomandat sa se realizeze de cel putin 2 ori/an. Cand vine vorba de depozite sau spatii industriale, este recomandat ca revizia aparatelor de  aer conditionat sa se faca de 3 ori/an!

 

1. Revizia AC-ului ajuta la mentinerea calitatii aerului

 

Acesta este unul dintre cele mai importante lucruri pe care trebuie sa le ai in vedere. Calitatea aerului este direct influentata de modul in care functioneaza aerul conditionat intr-o incapere. Daca trece foarte mult timp fara a face o revizie a aparatului de aer conditionat, datorita procesului de circulare a aerului, pe fante, in filtre sau pe tuburile vaporizatorului se vor forma adevarate armate de micro-organisme, mucegai sau alte virusuri si bacterii care pot dauna sanatatii oamenilor.

Aerul din interiorul unei incaperi poate deveni de pana la 10 ori mai poluat decat cel de afara. Pare greu de crezut, dar intr-un mediu inchis, bacteriile si virusurile se dezvolta mult mai repede.

Asadar, nu uita de revizii si aeriseste constat incaparea unde se afla aparatul de aer conditionat.

 

2. Revizia facuta la timp prelungeste durata de viata a aparatului de aer conditionat

 

Pe principiul „este mult mai usor sa previi decat sa tratezi”, reviziile periodice te ajuta sa prelungesti durata de viata a aparatelor de aer conditionat cu pana la 50%.

Durata de viata a acestora variaza intre 5 – 15 ani si este direct influentata de modul in care sunt intretinute aparatele de aer conditionat.

Daca apar probleme tehnice, fie ele si minore, aparatele de aer conditionat vor functiona mai greu si vor consuma mai multe resurse pentru ca acest lucru sa fie posibil.

Te va costa mult mai mult sa inlocuiesti AC-ul daca acesta se strica. Daca mai adaugi si consumul de electricitate suplimentar cauzat de posibile defectiuni, costurile cresc exponential. Asadar, pe termen lung, investitia facuta in reviziile periodice reprezinta o suma modica.

 

3. Reviziile periodice ale aparatelor de aer conditionat sunt importante pentru sanatatea ta

 

Un aparat de aer conditionat poate avea impact asupra sanatatii celor care se afla in incaperea unde acesta functioneaza. Daca nu este intretinut corect, calitatea aerului va scadea foarte mult. Acest lucru se datoreaza bacteriilor, a prafului sau a altor alergeni care se aduna in interiorul aparatului de aer conditionat, . Pentru persoanele care sufera de afectiuni respiratorii sau pulmonare poate fi cu atat mai daunator, intrucat acestea pot sa sufere o criza.

O alta afectiune care poate fi provocata de circularea aerului impropriu in incapere, printr-un aparat de aer conditionat necuratat, este conjuctivita virala. De asemenea, calitatea aerului dintr-o incapere poate sa aiba un efect negativ si asupra sistemului imunitar. Acesta poate fi afectat de bacterii sau sporuri de mucegai, ducand astfel la aparitia unor afectiuni medicale.

 

 4. Revizia AC-ulului previne aparitia mirosurilor neplacute

 

Mirosurile neplacute dintr-o incaparere se datoreaza in primul rand particulelor chimice aflate in aer. Chiar daca acestea nu sunt neaparat toxice, pot crea un disconfort.

Indiferent ca vorbim despre mirosul de tigara, aerul imbacsit dintr-o incapere plina de praf (lucru des intalnit in cazul depozitelor) sau senzatia de aer statut, uneori aceste probleme nu se rezolva cu o simpla aerisire.

Un aer proaspat, racoros si placut de respirat se poate obtine cel mai adesea doar cu ajutorul unui aparat de aer conditionat intretinut corect.

 

Cine se ocupa de revizia aparatelor de aer conditionat?

 

Este important sa apelezi la o firma specializata in revizia si intretinerea aparatelor de aer conditionat. Acestia vor sti exact ce sa urmareasca in cadrul unei revizii si vor putea interveni in timp util daca identifica o defectiune.

Pe langa asta, aparatele de aer conditionat contin agenti frigorifici care pot deveni periculosi. Din acest motiv este recomandat ca toate interventiile in ceea ce priveste intretinerea aparatelor de aer conditionat sa fie facute de specialisti autorizati.

Speram ca te-am convins cat de importanta este revizia aparatelor de aer conditionat si ca nu vei neglija acest aspect pe viitor. In plus, avem o veste buna! Iti oferim diverse reduceri pentru revizia unor cantitati mai mari de aparate de aer conditionat. Apeleaza la un specialist in domeniu, contacteaza-ne chiar acum pentru mai multe detalii legate de preturi si oferte!

Adauga comentariu