Blog

Blog

Umidificatoare de aer – de ce sunt benefice?

Uncategorized 0 comentarii

Umidificatoare de aer de ce sunt benefice

Umidificatoare de aer – nu se folosesc doar in locuinte sau spatii de birouri pentru a trata aerul uscat. Acestea sunt folosite si in spatii de mari dimensiuni in care se desfasoara activitati industriale, de productie, de cercertare etc. Afla de ce umidificatoarele de aer sunt solutia ideala pentru spatii in care se doreste mentinerea unui nivel de optim al umiditatii atat pentru sanatate, cat si pentru derularea fara probleme a productiei in spatii industriale.

 

Umidificatoarele Condair sunt adecvate pentru umidificarea aerului din spatii de volume diferite si pentru diverse scopuri:

 

Industrial si comercial

Eliminarea electricitatii statice

Centre cu baze de date

Productia de autoturisme

Medii de cercetare

Fabricarea dispozititvelor medicale

Productia farmaceuticelor

Industria hartiei si tiparului

Fabricarea hainelor si ambalajelor

Prelucrarea lemnului

Industria alimentara

Brutarii

Industria carnii

Fabricarea branzei

Depozite frigorifice

Depozitarea culturilor

Dezvoltarea ciupercilor

Productia de ceai

Supermaketuri

Crescatorii

Sanatate

Gripa

Sali de evenimente

Spatii rezidentiale si de birouri

Spitale

Scoli si centre de ingrijire

Hoteluri si centre de relaxare

Muzee si galerii de arta

 

 

 Umidificatoare de aer pentru sanatatea ta

Umiditatea din aer este un factor important care influenteaza sanatatea si igiena noastra precum si durata de viata a lucrurilor din  jurul nostru. O plaja ridicata a umiditatii relative sau una scazuta cauzeaza un impact direct asupra sanatatii si confortului nostru.

Umidificatoare de aer de ce sunt benefice

*Stiai ca nivelul recomandat de umiditate in interior este intre 40 si 60 RH?

Decalajele de la acest interval provoaca disconfort, probleme de sanatate si chiar deteriorarea parchetului, a mobilei si electrocasnicelor sau a altor obiecte din casa. Nivelul de umiditate din interior este diferit in functie de constructie, anotimpuri si zone geografice.

Intr-o casa cu umiditate mica aerul uscat poate irita nasul si sinusurile, usuca pielea si o exfoliaza, provoaca iritatii si mancarimi ale pielii, pleoapelor si gatului si ingreuneaza respiratia, in special pe timpul noptii.

Umiditatea aerului se poate masura cu ajutorul unui higrometru sau umidometru. Este recomandat ca valorile indicate in urma masurarii sa se incadreze intre 30 si 60 %. In acest fel te vei asigura ca aerul nu e nici prea uscat, dar nici prea umed.

Pentru a suplini umiditatea din casa atunci cand scade sub nivelul optim, este recomandat sa ai in casa un umidificator de aer pe care sa il folosesti cand ai nevoie.

In acelasi timp, umidificatoarele de aer pot indeplini si functia de curatare sau ionizare a aerului ajutand ca aerul sa fie mentinut curat, cu mai putine particule de praf, par sau alte impuritati.

Umidificatoare de aer pentru birouri

De altfel, nu doar locuintele, ci si spatiile de birouri pot avea umiditate scazuta in aer. Acest lucru se intampla in spatiile cu aer conditionat in timpul verii si incalzire in timpul iernii. Expunerea prelungita unui mediu cu umiditate scazuta poate afecta sanatatea angajatilor.

 

 Importanta umiditatii in procese mecanice

Umiditatea are un rol important in procesele mecanice desfasurate in:

 

Iata de ce un sistem de umidificare este folosit pentru hale, depozite, spatii de lucru, garaje si multe altele:

Caldura generata de echipamentele industriale usca aerul si determina formarea electricitatii statice in medii industriale, de productie si cercertare. Formarea electricitatii statice influenteaza in mod negativ procesele mecanice si productivitatea deoarece va favoriza producerea scanteilor nedorite si deteriorarea mai rapida a echipamentelor.

Umidificatoare de aer industriale

*Stiai ca electricitatea statica este o problema in industriile de productie a hartiei, plasticului, textilelor, electronicelor si automobilelor? De asemenea, aceasta poate ingreuna procesele de ambalare si tipar.

 

Pentru spatii mari precum halele de tipar sau liniile de productie umidificatoarele de aer reprezinta o solutie eficienta si economa. Acestea asigura o umiditate in aer de peste 55% astfel incat nu se produce electricitate statica daunatoare mediilor de productie.

In aceste spatii se folosesc duze montate in tavanul incaperii pentru a pulveriza vapori care vor ridica gradul de umiditate pana la nivelul pentru care se opteaza. Aceste sisteme pot fi reglabile si pozitionate in zona echipamentelor asigurand umiditatea necesara si reducand riscul de a se produce electricitatea statica.

Pentru aplicatii precum ciupercarii, pastrare legume fructe si refrigirare este indicat sa alegi umidificatoare de aer cu disc rotativ. Acest sistem de umidificare functioneaza prin invartirea discurilor care absorb apa, in timp ce ventilatorul aparatului sufla aerul umed dintre acestea.

Modele Condair de umidificatoare de aer cu discuri rotative consuma putin si functioneaza pe baza tehnologiei de transformare a picaturilor de apa in particule sau aerosoli, performand excelent in spatii care au nevoie de umiditate.

Acestea sunt potrivite in conditii nefavorabile deoarece sunt fabricate din materiale rezistente, necesitand mentenanta minima chiar si in spatii care se incalzesc rapid si in care se produc particule de praf.

Umidificatoare de aer de ce sunt benefice

 

 Umidificatoare de aer Condair prin Carpat Instal pentru spatii de productie:

  • Condair detine o experienta vasta in industriile de productie din intreaga lume;
  • S-au dezvoltat game largi de umidificatoare de aer potrivite pentru uz personal si industrial;
  • Se conecteaza cu usurinta la o sursa de apa;
  • Folosirea umidificatoarelor Condair garanteaza cresterea eficientei de productie si a durabilitatii de functionare a echipamentelor;
  • Umidificatoarele Condair asigura consumul scazut de energie si implicit costuri de operare reduse;
  • Umidificatorele nu necesita servicii de mentenanta in mod repetat, reducandu-se costul de service;
  • Daca e nevoie de cresterea capacitatii umidificatorului de aer, se pot instala unitati suplimentare pentru a asigura nivelul de umiditate dorit;
  • Carpat Instal va ofera servicii de consultanta, instalare, punere in functiune, mentenanta si aprovizionare cu piese de schimb.

 

Umidificatoarele de aer sunt cautate tocmai pentru a evita riscul efectelor nocive ale aerului uscat asupra sanatatii si sunt folosite tot mai mult in diverse industrii pentru eficientizarea proceselor mecanice. Daca ai nevoie de un sistem care sa garanteze umidificarea aerului la un nivel optim, suntem pregatiti sa te ajutam cu solutia potrivita nevoilor tale.

Adauga comentariu

Tasteaza cuvantul din imagine pentru a dovedi ca nu esti un robot! (obligatoriu)
Anti-spam image